FruitCollect

“FruitCollect” is een vzw die vecht tegen voedselverspillingdoor niet gegeten fruituit privétuinen te oogsten. Een deel van het geoogste fruit wordt herverdeeld onder sociale organisaties, terwijl het andere deel wordt gevaloriseerd in de vorm van sap.

Naast deze distributie is het de missie van de vzw om het publiek bewust te maken van het belang van gezond, duurzaam en lokaal voedsel en de strijd tegen de voedselverspilling. FruitCollect wil dus een gezonde en duurzame voeding bevorderen door sociale en educatieve acties.

 

Wilt u deelnemen aan dit maatschappelijk verantwoorde en geëngageerde project?  Sluit je aan bij de FruitCollect-gemeenschap en laat ons samen de voedselverspilling tegengaan!

Als u fruitbomen hebt en een overschot aan niet gegeten fruit, meld je dan hier aan om FruitDonor te worden. We komen, met de hulp van vrijwilligers, uw overtollig fruit ophalen om ze te verdelen en te gebruiken.

Als u zich wilt inzetten voor een duurzaam project door tijdens het plukseizoen (tussen juni en november) doordeweeks of in het weekend een paar uurtjes te komen helpen, meld u dan hier aan om FruitCollector te worden

 

FruitCollect in cijfers: 

  • 165 ton groenten en fruit gered van de voedselverspilling sinds 2015
  • een grote gemeenschap van 480 “FruitCollector”-vrijwilligers, meer dan 500 FruitDonors-tuinen
  • een tiental begunstigde verenigingen
  • meer dan 750 begunstigden

 

Contact :

Email : info@fruitcollect.be

Website : fruitcollect.be

Facebook : fruitcollect

Instragram: fruitcollect_asbl