Fraternités du Bon Pasteur

Sinds hun oprichting in 1985 willen de Broederschappen ten dienste staan van al diegenen die, van heinde en verre, een vleug Evangelie wensen te vinden of te herontdekken.

De leden van deze christelijke gemeenschap besteden vaak een aanzienlijk deel van hun tijd aan het bereiken van de doelstellingen van de vereniging. Dit gebeurt op vrijwillige basis, door middel van verschillende projecten.

Lokale projecten en de productie van appelsap dat 100% uit onze gemeente komt.

In de afgelopen jaren zijn op het landgoed verschillende stedelijke en collectieve landbouwprojecten ontwikkeld: kippenhok, collectieve moestuin, schapen- en varkensfokkerij.

In 2017 namen ze deel aan een oproep voor “Good Food”-projecten, waardoor ze professionele apparatuur konden aanschaffen om het fruit van enkele appelbomen op de site te persen. Naast de productie van lokaal en kwaliteitssap schept dit project banden op hun gezellige en participatieve appelpersdag die nu elk jaar in oktober plaatsvindt.

Als u vragen heeft of als u wilt helpen met dit project, aarzel dan niet om contact op te nemen met Jonathan de Patoul (jdepatoul@outlook.com).

Contact :

Email : labergerie_fbp@yahoo.fr 

Website : fbp.be

Facebook : FratBP