Zich vermaken

Elk jaar organiseert de Dienst voor Duurzame Ontwikkeling, samen met verschillende gemeentelijke diensten, evenementen in de openbare ruimte. Feestelijke en ludieke evenementen, bedoeld om het bewustzijn rond duurzame ontwikkeling in onze gemeente te vergroten, goede praktijken te verspreiden, te informeren over lokale initiatieven, enz.

Bovendien zorgen we ervoor dat deze evenementen op een ecologisch verantwoorde manier worden georganiseerd: traiteurs die lokale en seizoensgebonden producten aanbieden, afvalsortering, gebruik van statiegeld en herbruikbare bekers om afval te verminderen, enz.

Aarzel niet om een kijkje te nemen naar onze fotogalerij om deze momenten te (her)beleven!

Brusselse Waterdagen

Brusselse Waterdagen

Op 22 maart is het Wereldwaterdag. Elk jaar worden rond deze datum in de hele regio de Brusselse Waterdagen georganiseerd, met een programma van een honderdtal activiteiten die door verschillende actoren uit de streek worden georganiseerd.

En savoir plus
Partnerschap met het W:Halll

Transitiecyclus

Met het oog op de klimaat- en maatschappelijke problematiek werkt de afdeling Duurzame Ontwikkeling elk jaar samen met het W:Halll, het cultureel centrum van Sint-Pieters-Woluwe, om u een Transitiecyclus aan te bieden.

En savoir plus
Autoloze zondag

Autoloze zondag – Dorp in de stad van Sint-Pieters-Woluwe

Ter gelegenheid van de Autoloze zondag die in de maand september plaatsvindt, nodigt het “Dorp in de stad van Sint-Pieters-Woluwe” u uit voor een leuke en landelijke pauze.

En savoir plus
Feest van de Tervurenlaan

Feest van de Tervurenlaan – Dorp van de duurzame ontwikkeling

In de loop van de maand mei staat tijdens het Feest van de Tervurenlaan het Dorp voor Duurzame Ontwikkeling in de buurt van het Leopoldplein. Er worden talrijke stands georganiseerd, het is dan ook dé gelegenheid om een reeks animaties te ontdekken over afvalsortering, compost, upcycling, energie,… Een niet te missen evenement!

En savoir plus