Verenigingen

Duurzame wijken

Duurzame Wijk Vogelzang

Sinds 2009 biedt de Duurzame Wijk Vogelzang onze inwoners de mogelijkheid om deel te nemen aan projecten die steunen op verschillende uitdagingen: energie sparen, afval verminderen en recycleren, zich anders verplaatsen, het sociale weefsel en de gezelligheid versterken.

En savoir plus
Duurzame wijken

Kelle Kartier

Kelle Kartier is een Duurzame Wijk ontstaan in 2016 die openstaat voor iedereen, binnen de omtrek van de volgende straten: Kelle, David Van Bever, Kattengaarde, Fraeyman, Delacroix en omgeving.

En savoir plus
Duurzame wijken

Oasis du Centre

L’Oasis du Centre werd in 2018 als Duurzame Wijk opgericht. Het is samengesteld uit een kleine groep burgers boordevol ideeën die de lokale bevolking willen samenbrengen rond vriendelijke, ondersteunende en duurzame projecten.

En savoir plus
Duurzame wijken

Prenons le temps – Duurzame Wijk Mooi-Bos

Deze Duurzame Wijk bestaat uit een groep inwoners van de wijk Sint-Aleidiswijk die “de tijd willen nemen” om elkaar te ontmoeten en samen te werken rond gezellige activiteiten die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

En savoir plus
Duurzame wijken

Duurzaam Stokkel

Stockel Durable  is een project op mensenmaat, geleid door bijna 20 mensen en een honderdtal sympathisanten die de wens delen samen te handelen, samen te werken en de krachten te bundelen voor een duurzame buurt.

En savoir plus
Duurzame wijken

Sous les Palmiers d’Eléonore

Sous les Palmiers d’Eléonore is een Duurzame Wijk die bestaat uit burgers die zich binnen hun wijk mobiliseren om het leven in hun wijk aangenamer te maken, meer respect te hebben voor het milieu en meer solidair te zijn.

En savoir plus
Duurzame wijken

Duurzame wijk – Les Anjoués

“Les Anjoués” is een duurzame wijk die in 2021 werd gecreëerd rond de site van de “Fraternités du Bon Pasteur” (Broederschappen van Goede Herder) en de omliggende woningen.

En savoir plus
Andere lokale actoren

Ann et les ânes

De vzw “Ann et les ânes” wil stadskinderen dichter bij de natuur brengen via een ezel, Cappuccino. De ezel woont op het terrein van het Nederlandstalige atheneum van Sint-Pieters-Woluwe.

En savoir plus
Andere lokale actoren

Cercle Royal Horticole et Avicole de Woluwe-Stockel

De Koninklijke Tuinbouw- en Pluimveecirkel van Woluwe-Stokkel (“Cercle Royal Horticole et Avicole de Woluwe-Stockel”) biedt u al sinds 1926: professionele sprekers, actuele thema’s over tuinbouw- en pluimveethema’s, duizend tips en weetjes, vragen- en antwoordsessies, een gratis tombola voor de leden, gegroepeerde tuinbouwaankopen, een familiale sfeer, uitstapjes en een nieuwsbrief.

En savoir plus
Andere lokale actoren

Fraternités du Bon Pasteur

Sinds hun oprichting in 1985 willen de Broederschappen ten dienste staan van al diegenen die, van heinde en verre, een vleug Evangelie wensen te vinden of te herontdekken.

En savoir plus