Collectief composteren

Wilt u leren composteren, maar u heeft geen tuin of terras? Sluit u aan bij uw buurtcompost of zet samen een buurtcomposteringsproject op

Hoe werkt collectief composteren?

Meestal brengen de deelnemende huishoudens één keer per week hun organisch keukenafval en eventueel tuinafval naar een plek waar ze het composteren. De deelnemers organiseren zich op om beurt voor het onthaal te zorgen en de site netjes te houden gedurende de tijd dat ze dienst hebben. Het principe is eenvoudig, biedt een ideale gelegenheid om andere deelnemers te ontmoeten en zorgt ook voor een goede compostkwaliteit voor planten. Het is ook een effectieve manier om organisch afval te verminderen, in plaats van of in aanvulling van de oranje zak.

Vijf buurtcomposten zijn al met succes door de bewoners van Sint-Pieters-Woluwe opgericht en zijn volledig operationeel. Ze verzamelen wekelijks de schillen van meer dan 160 huishoudens en leveren een belangrijke bijdrage aan de gezelligheid in elke wijk.

Doe mee aan het compostavontuur en reduceer uw afval tot een derde!

Collectief composteren in Sint-Pieters-Woluwe

Wij nodigen u uit om de Duurzame Kaart van Sint-Pieters-Woluwe te raadplegen, waar u alle collectieve compostsites van onze gemeente gemakkelijk vindt. Vergroot de kaart om de legende en de volledige informatie te ontdekken.

 

Pour aller plus loin :