De collectieve moestuinen

Een collectieve moestuin wordt geteeld door een groep mensen: deze groep deelt het werk en de oogst, beslist samen over de inrichting van het terrein, de keuze van de gewassen… Zin om mee te doen? Deel uw knowhow of verbeter uw tuinbouwkundige kennis in een gemoedelijke sfeer en sluit u aan bij een collectieve moestuin in Sint-Pieters-Woluwe.

 

In de praktijk:

Er bestaan verschillende collectieve moestuinen in Sint-Pieters-Woluwe. Elk beschikt over zijn eigen systeem. Neem voor meer informatie contact op met de dichtstbijzijnde eenheid.

 

Hoe begint u aan een moestuin?

Er bestaan verschillende hulpmiddelen en ondersteuningssystemen om u op weg te helpen in het moestuinavontuur:

De Brusselse Facilitator voor Stadslandbouw

De Brusselse Facilitator voor Stadslandbouw werd gelanceerd in 2018 en is een informatie- en ondersteuningsdienst voor de ontwikkeling van Brusselse stadslandbouwprojecten.

In de praktijk:

De Brussels Facilitator voor Stadslandbouw biedt:

  • Een informatie- en ondersteuningsdienst voor de ontwikkeling van uw project in de stadslandbouw. Talrijke thematische infofiches geven u economisch, technisch en reglementair advies om uw project te lanceren, of dat nu in de grond of bovengronds
  • Multidisciplinaire experts zijn beschikbaar om u te helpen met uw project:
    • Projecten voor de oprichting of ontwikkeling van bedrijven
    • Vastgoedbezitters en -ontwikkelaars
    • Publieke organisaties en gemeenschappen
  • Uitwisselingsworkshops over de uitvoering van stadslandbouwprojecten in Brussel. Bent u op zoek naar een opleiding in stadslandbouw, advies over het opstarten van uw productie of financiering van uw project? Op de pagina Hulpmiddelen vindt u verwijzingen naar websites die u een veelvoud aan infofiches en hulpmiddelen bieden.
Leefmilieu Brussel roept op tot het indienen van voorstellen

Als u klaar bent om aan de slag te gaan en u beschikt al over een collectief en een terrein, dan bestaan er verschillende vormen van financiële steun en bijstand via de projectoproepen van Leefmilieu Brussel.

In de praktijk: