Vooruit met de wijk: op uw projecten, klaar, start!

Collectieve moestuinen, broodbakovens, buurtcompost, give-boxen, rustige straten… Wilt u uw buurt duurzamer maken? Brussel Leefmilieu lanceert de 5de editie van de projectoproep “Vooruit met de wijk”. Wij moedigen u aan om, als inwoner van Sint-Pieters-Woluwe, de sprong te wagen en uw duurzame projecten voor te stellen.

Het doel? Bewoners van dezelfde wijk samenbrengen rond duurzame projecten die door en voor hen zijn gestart, om het milieu en de leefomgeving te verbeteren en de banden te herstellen, vooral in deze specifieke periode. Leefmilieu Brussel helpt u bij de uitwerking van uw ideeën.

U geniet van kwaliteitsbegeleiding gedurende het hele proces evenals van financiële ondersteuning. Afhankelijk van de omvang en ambitie van de initiatieven wordt tussen de 3000 en 15 000 euro uitgetrokken voor geselecteerde projecten.

De oproep tot het indienen van projecten staat open voor groepen burgers, collectieven, mede-eigenaars of vzw’s die alleen uit vrijwilligers bestaan en die een lokaal project willen ontwikkelen.

Het gaat om 7 thema’s: Collectieve compost, Good Food, Energie, Natuur en Biodiversiteit, Zero afval, Openbare Netheid, Duurzame
Mobiliteit. Een collectief kan ook deel uitmaken van een Participatieve Duurzame Wijken-aanpak, waarbij gewerkt wordt aan multithematische en grootschaligere projecten, op de schaal van een hele wijk.

Belangrijke Data:

Virtuele infosessie op 09/03 (voor Sint-Pieters-Woluwe)

Indiening van voorprojecten op 28/03/2021

 Meer info:

 

Klik hier om de artikel over Vooruit met de wijk in Wolumag te ontdekken (ed. februari 2021 – p.38-39)